O nas

Žunarjevi smo v Škofjeloškem hribovju na nadmorski višini 900 m.

Ker je v družini že drugi rod mesarjev,smo se leta 1995 odločili za gradnjo obrtne delavnice za predelavo mesa. V začetku leta 1997 smo pričeli s popoldansko dejavnostjo. Od začetka smo proizvajali domače salame, klobase, suho meso, in zelo poznano prekajeno zaseko ter ocvirke.

Oktobra leta 1997 Kmetija Žunarsmo v Cerknem odprli svojo mesnico. Proizvodnja se je povečevala,tako da je bilo potrebno že po novem letu 1998 zaposliti prve delavce. S širitvijo dejavnosti se je povečal tudi proizvodni program. Izdelovati smo pričeli tudi poltrajne izdelke (hrenovke ter poltrajne salame). Proizvodnja se je letno povečevala za približno 15%, zato so postali obstoječi prostori premajhni.  Leta  2002 smo zgradili dodatne prostore za prekajevanje in zorenje mesnih izdelkov. Tako se sedaj lahko v zorilnici suši istočasno 8 ton trajnih mesnih izdelkov. Trenutno imamo zaposlenih pet delavcev, občasno pa pomagajo tudi študentje.

V naši proizvodnji smo se odločili za tradicionalno predelavo mesnih izdelkov,tako da vse izdelke predelujemo brez dodajanja vode, solimo v slanici, prekajujemo pa v klasičnih komorah na suha bukova drva, kar da mesnim izdelkom pristen kmečki okus.

Obiščejo nas kupci iz vse Slovenije, vedno več pa tudi iz tujine, ki tako združijo prijeten izlet v bližnjo planinsko kočo na Ermanovcu, z nakupom domačih mesnih dobrot.