
Sestavine:
Prekajeno šunko čez noč namočimo v mrzli vodi, da se nekoliko razsoli, da ne bo preslana.
Iz moke, kvasa soli in vode zamesimo testo, ki mora biti nekoliko bolj gosto, da se na pekaču ne razleze.Testo naj vzhaja približno pol ure, nato ga zvrnemo na pomokan prt, testo razvaljamo toliko, da bomo vanj lahko zavili prekajeno šunko, ki smo jo medtem vzeli iz vode in jo osušili.
V testo zavito šunko položimo na pomaščen pekač in damo v ogreto pečico.
Pečemo pri temperaturi 170-180 °C 90-120 min, odvisno od velikosti in oblike šunke. Če je šunka težka 1 kg in je bolj ploščate oblike jo pečemo 90 min ,če pa je šunka večja in bolj debela jo pečemo 120 min.
Pečeno šunko vzamemo iz pečice in jo 15 min pustimo, da se malenkost ohladi, nato jo razrežemo.
Zraven ponudimo hren. Za prilogo lahko uporabimo kar kruh v katerem se je pekla šunka, ali krompirjevo solato.