Recept za velikonočno šunko v testu

Sestavine:

  • prekajena šunka 1-2kg
  • 1kg moke tip 500
  • 1 kocka kvasa
  • 1 žlica soli
  • mlačna voda po potrebi

Nasvet za kuhanje hrenovk

Vodo zavremo, vanjo damo hrenovko, ogenj izklopimo in počakamo 10 minut, da se hrenovka pogreje. Hrenovke naj vam ne vrejo, ker bodo popokale, saj to tudi ni potrebno, ker so že kuhane, potrebno jih je samo pogreti.

Kako kuhati prekajeno meso?

Meso vstavite v vrelo vodo, količina vode naj bo malo večja, da meso ne bo preslano. Počasi naj vre uro do ure in pol, nato štedilnik izklopimo. Če je le možno meso pustimo še nekaj časa v vodi, tako bo bolj sočno.

Budžola in panceta dobili zlato priznanje

Domača budžola in pečena panceta Žunar sta dobili zlato priznanje na prireditvi Dobrote Slovenskih Kmetij 2012, ki jo organizira Kmetijsko Gozdarska zbornica Slovenije.

Kje najdete nas in naše izdelke

Kako do Žunarjevih?

Najbližja pot je s Trebije, prek Stare Oselice na Ermanovec, druga možnost je iz Sovodnja, ali pa s Kladja. Vsa pot je asfaltirana in dobro označena. Do priljubljene izletniške točke in kmetije pa se lahko obiskovalci povzpnejo tudi peš.

Meso prodajamo v lastni prodajalni v Stari Oselici ter na tržnici v Škofji Loki in Kranju.

O nas

Žunarjevi smo v Škofjeloškem hribovju na nadmorski višini 900 m.

Ker je v družini že drugi rod mesarjev,smo se leta 1995 odločili za gradnjo obrtne delavnice za predelavo mesa. V začetku leta 1997 smo pričeli s popoldansko dejavnostjo. Od začetka smo proizvajali domače salame, klobase, suho meso, in zelo poznano prekajeno zaseko ter ocvirke.